Stichting Axideo

Welkom op de site van de Stichting Axideo

Welkom op de site van de Stichting Axideo

 

 

 

 

 

 

 

 

  

De Stichting Axideo heeft als doel het op video registreren van Heilige Missen en andere met religie verwante onderwerpen. Deze registraties kunnen dan worden uitgezonden via lokale of regionale omroepen of gesloten cicuits in b.v. verzorgingshuizen.

Deze registraties zijn ook verkrijgbaar op DVD.

 

Onze doelgroep zijn, onder andere, mensen die om b.v. gezondheidsredenen niet (meer) in staat zijn de Heilige Missen in hun eigen parochiekerk bij te wonen. We proberen middels uitzendingen en DVD's een alternatief te bieden.

Ook ligt het in de bedoeling jonge mensen te laten zien en horen hoe bijvoorbeeld een religieuze viering in elkaar steekt. Hierdoor proberen we interesse te kweken in het geloof, dan wel respect bij te brengen voor gelovigen en kerkbezoekers in het algemeen. 

 

In het afgelopen jaar is de tweede DVD uit een reeks van de 7 sacramenten verschenen met als onderwerp: het Heilig Doopsel. De film van het Heilig Vormsel was reeds eerder verschenen

In dit document wordt aandacht besteed aan de viering en betekenis van dit sacrament. (zie ook deze link)

De nog te produceren DVD's over de 7 sacramenten hopen wij in de komende jaren te voltooien.

 

 

Hoe werkt het?

Op de pagina Activiteiten en video's vind u een overzicht van activiteiten en geproduceerde DVD's. Ook staan hier de videofilmpjes welke door onze stichting op internet zijn gezet. Klik op de afbeelding onder het bericht als u het fragment wilt afspelen. Meestal wordt er een nieuwe pagina geopend en start de videofilm vanzelf.