Video’s en Extra's

Camino Home in gesprek met Mgr. Dr. Jan Hendriks

 

 

Thorn – juli 2021 – In deze aflevering van Camino Home gaat pastoor John Burger in gesprek met mgr. J. Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam. Het interview is opgenomen voor de Foyer de Charité, het retraitehuis in Thorn.

Over Foyer de Charité
Foyer de Charité "Marthe Robin" in Thorn is een huis van gebed en bezinning. Een huis waar een gemeenschap woont die vanuit het geloof wil leven, en dat geloof wil uitdragen door middel van talrijke activiteiten. Belangstellenden kunnen hier terecht voor een zesdaagse retraite, een weekend in stilte of voor een stille dag. Deze retraites, weekenden en stille dagen worden gegeven vanuit een katholieke overtuiging, maar zijn open voor een ieder die dit gedachtengoed wil leren kennen of zijn geloof wil verdiepen. Kenmerkend voor al deze activiteiten zijn: dagelijkse Eucharistie, inleidingen, stille tijd en aanbidding.

Over Camino Home
In de serie Camino Home gaat pastoor John Burger op de hometrainer in gesprek met bijzondere mensen. Eerdere interviews waren er bijvoorbeeld al met Mgr De Jong, pastoor Constantijn Dieteren, Dré Hendriks en nog veel meer. Indien u interesse heeft in de interviews van Camino Home, dan kunt u zich abonneren op het Youtube kanaal van pastoor John Burger

Uitleg over het Rozenkransgebed

Het nieuwe boek van Nikolaas Sintobin

Nikolaas Sintobin is internetpastor. Na een korte carrière als advocaat werd hij in 1989 jezuïet. Hij is gespecialiseerd in de jezuïtische spiritualiteit en pedagogie. Meer info vind u op zijn blog nikolaassintobin.blogspot.nl

 

Volgens Nikolaas Sintobin is het mogelijk om te leren hoe je goede keuzes maakt. In zijn nieuwe boek ‘Vertrouw op je gevoel’ gaat hij hiervoor te rade bij Ignatius van Loyola. Volgens hem moet je vertrouwen op je gevoel. Maar hoe kan je uit je ervaring leren wat belangrijk is voor jou? Hoe doe je dit bij het opvoeden, als je in crisis bent, boos of in de zevende hemel? Kan jouw persoonlijk geloof een plaats krijgen bij het maken van keuzes? Welke rol speelt het verstand hierbij? De jezuïeten hebben een eeuwenoude expertise in aandachtig en luisterend in het leven staan. Dit boek ontsluit deze schat voor het brede publiek. Honderd herkenbare voorbeelden maken er een praktische en laagdrempelige gids van.

 

vertrouw op je gevoel

 

U kunt het boek bestellen bij Bol.com via deze link